רפי אדרעי היה אחד מטובי בניה של העיר צפת. מי שהתחיל בתור מדריך והמשיך לאחד מהלוחמים האמיצים ביותר בזמן מלחמת יום העצמאות הגן בגופו של העיר צפת ואף לקח חלק בהשתלטות על נקודות מפתח בעיר ביחד עם לוחמי הפלמ"ח, עד אשר נפל בקרב בעקבות הפגזה עזה של האויב המצרי. הוא נהרג בגיל 24 בלבד אולם סיפורו ממשיך ללוות את בני משפחתו וחבריו, כפי שניתן להתרשם עם הפעילות של עמותת אחינועם. מה חשוב לדעת אודות הסיפור שלו ומי הוא היה? כל הפרטים בסקירה הבאה.

רפי אדרעי – לוחם אמיץ שראה את טובת המולדת

רפי אדרעי נולד וגדל בעיר צפת לשני הורים אוהבים וזוג אחים. הוא היה חלק ממשפחה שורשית ומוערכת מאוד בת עשר דורות, כאשר מגיל צעיר מאוד הוא לקח חלק פעיל בחיי העיר צפת, הן בתור מדריך בתנועת הנוער העובד והלומד והן בתור מפקד גדנ"ע נערץ שליווה את החניכים שלו לתחרויות. את סיפור הגבורה של רפי אדרעי רבים זוכרים בעקבות  המשפט שלו "ראו שלא לבייש את צפת", בייחוד על רקע ההבנה כי האהבה והתשוקה שלו לעיר היא זו שעודדה את החניכים שלו לקח חלק בשורה של פעילויות תחרותיות שהפכו את העיר צפת לעיר דומיננטית וחשובה מאוד בציבוריות הישראלית, מאז ועד היום.

הייחודיות של הדרי הגיע לידי ביטוי כאשר לקח חלק פעיל בהכנה של הרובע היהודי לקראת מלחמת יום העצמאות, כאשר בתקופה זו הצטיין כמומחה למחבוא נשק כמו גם סייר. עם התקדמות המלחמה הוא שימש כמפקד חוליית מקלט ואף לקח חלק בפשיטה הראשונה לעומק שטח האויב במסגרת של השתתפות בקרב בכפר סאסא. לאחר זמן קצר ועם השחרור של העיר צפת, הוא הצטרף לכוחות יפתח בתפקיד של מ"כ. בתאריך ה-28.7.1948 הוא נהרג בעקבות קליע שחדר לעורפו, ונקבר בקיבוץ רוחמה. בהמשך העובר למנוחה בבית הקברות בראש פינה, לבקשת בני משפחתו.  סיפורו המרגש ממשיך ללוות את בני משפחתו החליטו להמשיך את סיפור המורשת, באמצעות קידום של פעילות חברתית המתבצעת במסגרת של עמותת אחינועם.

 

 

עמותת אחינועם – פעילות חברתית ענפה למען הנצחת המורשת

משפחת אדרעי היא משפחה ערכית ושורשית שלא נתנה לסיפור הכואב של נפילת הדוד האהוב לרפות את ידיהם, אלא להפך – לקדם שורה של תוכניות חברתיות במסגרת של הקמה של עמותה בשם אחינועם. את העמותה הקימו האחיינים של אדרעי – רפי אדרעי, משה אדרעי וכן איל אדרעי, מתוך מטרה לצמצם את הפערים בחברה הישראלית. רפי אדרעי עמותת אחינועם ביחד עם אחיו פועלים לטובת קידום של שורת תוכניות, החל מקידום של תוכנית חברתית שנועדה לסייע לתלמידים אשר מוגדרים כנוער בסיכון אולם לא מוכרים על ידי רשויות הרווחה, כאשר במסגרת הזו מספקת העמותה מעטפת מלאה אשר נועדה לסייע לכם להגשים את הפוטנציאל הגלום בהם. באתר של עמותת אחינועם תוכלו למצוא שפע של מידע נוסף אודות התוכניות ואף לקחת חלק בעצמכם כסטודנטים, מתוך מטרה להמשיך את סיפור המורשת של רפי אדרעי.

לסיכום

סיפור המורשת של רפי אדרעי מצליח לרגש ולעורר השתאות גם שנים רבות לאחר מותו, וזאת בשל היותו לוחם אמיץ שראה בהגנה על המולדת כמשימת חייו. למרות שחלפו שנים רבות מאז מותו, הוא נשאר חקוק עמוק בלב של בני המשפחה והעיר צפת אשר מוקירה את זכרו, ועדות לכך ניתן למצוא בהנצחה המתבצעת במסגרת של הקמת בית יד לבנים.