איך מתמודדים עם דיכאון בזמן התואר?

הרשמה ללימודים גבוהים יכולה להיות מרגשת ומשמחת, אבל עלולה גם להכיל צדדים מאתגרים יותר. במקביל לאפשרות הלמידה והצמיחה, לא מעט סטודנטים מוצאים את עצמם מתמודדים עם דיכאון או חרדה, הנובעים משינוי באורח החיים, לחץ מתמשך וחוסר תקווה מהעתיד לבוא. במאמר זה נבין מהו היקף התופעה ואיך ניתן להתמודד איתה, כדי שתוכלו להתנער מהתחושות הקשות ולהתחיל ליהנות מאורח החיים הסטודנטיאלי כמה שיותר.

דרכי טיפול בדיכאון

שירותי ייעוץ מקצועיים וקהילה תומכת

רוב האוניברסיטאות מציעות שירותי ייעוץ שתוכננו במיוחד כדי לענות על צורכי בריאות הנפש של הסטודנטים. יועצים מיומנים יכולים לספק מרחב בטוח לדון ברגשותיכם ובדאגותיכם, לפתח וללמוד טכניקות התמודדות. שירותים אלה מציעים סביבה חסויה ותומכת שיכולה לסייע בטיפול בדיכאון. בנוסף, יצירת רשת תמיכה חזקה היא חיונית כי חיבור עם סטודנטים אחרים יכול לעזור לכם להבין שאתם לא היחידים שחווים תחושות קשות אלה, ופיתוח קשרים עם מנטורים יעזור להקל על תחושות הבדידות שלעיתים נלוות להתחלה במקום חדש. עידוד שיחות פתוחות על בריאות הנפש מטפח סביבה שבה לא צריך להתבייש לפנות לעזרה.

ציפרלקס להתמודדות עם דיכאון

במקרים מסוימים תרופות עשויות להיות הפתרון הטוב ביותר כדי להקל על תסמיני דיכאון חמורים. תרופה אחת שזכתה לתשומת לב בשל יעילותה בטיפול בדיכאון היא ציפרלקס, שהיא תרופה הניתנת במרשם רופא לאנשים המתמודדים עם דיכאון וחרדה. הכדור הזה עובד על הגדלת רמות הסרוטונין במוח ועוזר לווסת את מצבי הרוח הקשים. חשוב לציין כי הטיפול התרופתי לא מתאים לכולם וכי הוא ניתן בהתאם לשיקול דעת של רופא מוסמך.

 

דרכים נוספות לטיפול בדיכאון

  • פיתוח סביבה חברתית: חשבו על דרכים שונות ליצור אינטראקציות חברתיות חדשות ולהכיר אנשים שונים, למשל דרך עבודה בזמן התואר או מציאת תחביבים חדשים שניתן לפתח באזור שבו אתם גרים. עיסוק בפעילויות המביאות שמחה ורגיעה, כגון תחביבים או עיסוקים יצירתיים, יכול גם להשפיע באופן חיובי על מצב הרוח.
  • שינויים באורח החיים: שינויים באורח החיים יכולים להפחית חלק מהתחושות שאתם מתמודדים איתן ולהפחית את הדיכאון. פעילות גופנית סדירה, תזונה מאוזנת ושינה מספקת תורמים לשיפור הרווחה הנפשית.
  • טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT): CBT הוא טיפול פסיכותרפי מוגבל בזמן שמוכוון לפתרון בעיות בהווה ומתמקד בזיהוי ושינוי דפוסי חשיבה שליליים. באמצעות פגישות מובנות עם מטפלים מיומנים תוכלו ללמוד לפתח הרגלים קוגניטיביים בריאים יותר. טיפול CBT מצייד אתכם בכלים מעשיים להתמודדות עם גורמי לחץ ולהפחתת תסמיני הדיכאון.

למה הדיכאון בכלל נפוץ בקרב סטודנטים?

דיכאון מתפשט במהירות בקרב סטודנטים חדשים או ותיקים, משום שהדרישות הגבוהות של קורסים והגשות יכולות להעלות את רמות המתח ולהוביל לשחיקה, הפרעות שינה ובידוד חברתי. הפחד מכישלון או אי עמידה בציפיות יכול ליצור מעגל של מחשבות שליליות, המובילות לתחושות של חוסר התאמה וחוסר ערך, ולעורר או להחמיר דיכאון. כל אלה מדגישים את הצורך הגבוה במודעות ובשימוש בדרכים שונות למניעה או טיפול מתאימים. בין התסמינים הנפוצים לדיכאון ניתן למצוא תחושות מתמשכות של עצב, אובדן עניין בפעילויות, שינויים בתיאבון, שינויים בדפוסי השינה ודימוי עצמי נמוך.

לסיכום

אם אתם סטודנטים המתמודדים עם דיכאון, דעו שיש מגוון רחב של דרכים לטפל בו. השלב החשוב הראשון הוא להבין את הסיטואציה וכמובן לזכור שאתם לא היחידים שמתמודדים עם תחושות אלה, וגם שאתם לא צריכים לעבור את התהליך הזה לגמרי לבד. שמרו לכם את הטיפים שפורטו במדריך זה והשתמשו בהם בעת הצורך כדי להתגבר על האתגרים, כך שתוכלו בסופו של דבר להשתחרר מהקשיים ואולי אפילו ליהנות מהחוויה הסטודנטיאלית החד פעמית והמעצימה שנכנסתם אליה.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

שתף זאת :