סטודנטים צריכים להישאר עם רמת ריכוז ואנרגיה גבוהות בעיקר בתקופת מבחנים, ולהתמודד עם לחץ וחרדה המתלווים ללימודי התואר. תשמחו לגלות שישנם מזונות על, סופר פוד בלועזית, שיעזרו לכם לשמור על מאזן תקין בגוף ולסייע לתהליכים השונים המתרחשים בו. ריכזנו עבורכם חמש דוגמאות למאכלי על שאתם חייבים להכיר ולהוסיף לתפריט היומי.

מורינגה

מורינגה הוא צמח שמקורו באפריקה ואסיה, ומגדלים אותו גם באזור הערבה בישראל. צמח המורינגה נחשב לסופר פוד בשל היותו רב-תכליתי; כל חלקי צמח המורינגה מלאים ביתרונות בריאותיים החשובים לגוף ולפעילותו התקינה. צמח המורינגה מכיל כמויות גבוהות של ברזל, חומצות אמינו חיוניות וויטמין A, וצריכת מורינגה מסייעת בהעלאת האנרגיה, משפרת את המנגנון של מערכת החיסון, מאזנת את רמות הסוכר והכולסטרול בגוף ובעלת תכונות נוגדות דלקת.

ספירולינה

הספירולינה הינה מזון-על מעולה, שהופק במקור כתוסף תזונה מזון עבור אסטרונאוטים של נאס"א. ספירולינה נחשבת למזון על בשל שפע רכיבי התזונה החיוניים שהיא מכילה, כמו מינרלים, ברזל, חלבון מלא ונוגדי חמצון, הנספגים בצורה יעילה שלא מותירה רעלים בגוף ובמעיים. ספירולינה מסייעת לבעיות קשב וריכוז, משפרת את קצב חילוף החומרים, מעלה את רמת ההמוגלובין ומחזקת את מערכת החיסון.

זרעי צ'יה

זרעי צ'יה מקורם במקסיקו והם ידועים בסגולות המרפא המיוחדות שלהם; בעבר לוחמים ואצנים צרכו זרעי צ'יה כדי לשמור על ערנות ולהעלות את רמות האנרגיה בגוף. זרעי צ'יה מכילים אומגה 3 בכמות גבוהה, כמו גם סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, שמסייעים לגוף בהתמודדות מפני אלרגיות או דלקות. בנוסף, זרעי הצ'יה סופגים נוזלים בגוף וכך תורמים לתחושת שובע וירידה במשקל. בין היתרונות הנוספים של זרעי צ'יה אפשר למנות את האטת תהליך ההזדקנות של העור והגוף, סיוע לבריאות מערכת העיכול והלב וכן חיזוק ושמירה על העצמות והשיניים.

 

 

גוג'י ברי

מקורו של הגוג'י ברי הוא בסין העתיקה, והוא נודע בתור פרי בעל סגולות רפואיות מזה אלפי שנים. הגוג'י ברי מכיל ריכוז גבוה של נוגדי-חמצון, הוא נוגד תהליכי הזדקנות של העור והגוף, מסייע בירידה במשקל, מעלה את רמות האנרגיה ומחזק את מערכת החיסון. הוא מהווה מקור עשיר של חלבון, ויטמינים שונים וכן יסודות חשובים לבניה ולתפקוד תקין של הגוף. חופן גוג'י ברי ביום יספק לכם מגוון ערכים תזונתיים חשובים, ואפשר לשלב אותם בשייקים, סלטים או אפילו בחליטת תה.

שמן קוקוס

שמן קוקוס ידוע בהיותו מסייע לפעילותה התקינה של מערכת העיכול, כמו גם לספיגת ויטמינים וחומצות אמיניות. צריכת שמן קוקוס משפרת את פירוק הסוכר בדם, תומכת במערכת החיסונית, מכילה נוגדי חמצון חזקים שמנטרלים רדיקלים חופשיים ומהווה מקור זמין ויעיל לאנרגיה. בנוסף, החלפת שמנים צמחיים בלתי-רווים בשמן קוקוס מסייעת לתחושת השובע ולירידה במשקל. חומצות השומן הנמצאות בשמן קוקוס יעילות בהגנה מפני חיידקים ומפני נזקי קרינת השמש.

לסיכום

מומלץ לשלב מזונות על בתפריט היומי, מפני שהם מכילים ריכוז גבוה של חומרים מזינים וחיוניים לגוף, כאשר את חלקם הגוף לא מייצר בעצמו ויש לצרוך אותם בצורה חיצונית. חופן זרעי צ'יה או גוג'י ברי ביום עשוי להשלים את הכמות היומית המומלצת לצריכת חלבון ונוגדי חמצון, ויעזור לגוף בשמירה על המערכות והאיברים וכן יסייע לתהליכים המתרחשים בגוף.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.