נשירת שיער בגיל צעיר

במאמר הזה נעסוק בנושא חשוב אך גם רגיש מכמה בחינות: נשירת שיער. בתור סטודנטים, אתם חיים חיי חברה מאד משמעותיים הכוללים הרבה מפגשים, מסיבות ואירועים שונים, הכל נוסף כמובן לפגישות באוניברסיטה. בתור גברים צעירים, חשוב לכם להיראות במיטבכם כמובן. לכן, יש הרואים בהתקרחות בתקופה הזו כבעיה גדולה מאד המעיקה עליהם. חשוב להבין מהיכן מגיעה ההתקרחות הזאת, יש לה כמה גורמים אפשריים. לאחר שננסה להבין ולאתר את הגורמים, נציע מספר חלופות שונות שיכולות לעזור. חשוב לזכור שאם ההקרחה מאד חריפה או שאתם חושדים שמדובר בסימפטום לבעיה רפואית אחרת, מומלץ להתייעץ עם רופא בהקדם האפשרי.

הסיבות להתקרחות בגיל צעיר

כאשר מדובר בהתקרחות גברית טיפוסית, ישנן מספר סיבות שיכולות לגרום לה. הראשונה כמובן היא הגנטיקה. זוהי אולי הסיבה הראשית להתקרחות. סיבה נוספת יכולה להיות פגיעה כלשהי בזקיקי השיער ואספקת החמצן אליהן. זו פגיעה שיכולה לנבוע מחבישת כובע או קסדה לוחצים במשך זמן ממושך. גורמים נוספים להתקרחות יכולים להיות לחץ וסטרס הקיימים בתקופת הלימודים האקדמיים ובכלל אצל צעירים רבים. חשוב להבין מהם הגורמים המשפיעים עליכם לפני שנגיע לטיפול אפשרי הכולל תכשירים שונים וגם תרופות. מידע נוסף על התרופה פינסטריד למשל תוכלו לקבל באופן מפורט אצל הרופא שלכם. לגבי שיטות נוספות, המשיכו לקרוא:

שיטות לעצירת התקרחות ועידוד צמיחת שיער

בתור סטודנטים צעירים, ההקרחה שלכם היא עניין חדש אשר ככל הנראה נמצא בתהליך. משום כך, קיימים כמה דברים שניתן לעשות בכדי לעצור את התהליך ואפילו לנסות להחזירו אחורה.

טיפול בלחץ

אם אתם סובלים מרמות לחץ גבוהות כתוצאה מהלימודים או מכל סיבה שהיא, תוכלו לטפל בזה אצל איש מקצוע. הטיפול הנפשי יעזור במקרים רבים להורדת הלחץ ואיתו תרגישו שיפור גדול גם בהרגשה הגופנית הכללית שלכם, אפילו במראה העור. יכול להיות שאפילו תצליחו יותר בלימודים ותוכלו להשיג ציונים טובים יותר. על ההקרחה, טיפול כזה יכול גם להשפיע לטובה ואפילו להביא לעצירה של התהליך. בתור סטודנטים יש לכם אפשרויות שונות לקבלת עזרה נפשית, לעיתים אפילו בחסות האוניברסיטה או המוסד האקדמי בו אתם לומדים.

חומרים טבעיים

קיימים מגוון חומרים טבעיים ואפילו רכיבים שונים של מזון שאמורים לעזור להקרחה. מדובר למשל על צמח האלוורה שיש לו תכונות שונות להרגעת העור וכפי שנטען גם לעצירת ההקרחה. רבים טוענים שלדבש ושמן זית יש תכונות שיכולות להחזיר את צמיחת השיער. קיימות משחות העשויות מזרעים של לימון. היצרנים מדווחים על שיפור אפשרי באזורים מוגבלים בקרקפת הסובלים מהקרחה. חומר נוסף שהוא בעל תכונות מועילות הוא חלב הקוקוס במינונים שונים.

תרופה

קיימת תרופה הנקראת פינסטריד. את התרופה הזו יש ליטול אך ורק במרשם רופא. היא מיועדת רק לגברים כאשר נשים בהריון צריכות להיזהר אפילו ממגע איתה מחשש לפגיעה בעובר. לתרופה הזו, אם היא מתאימה למצבכם הרפואי כפי שיכריע על כך רופא מוסמך, יש מחקרים שתומכים ביעילותה. אצל חלק מהמטופלים היא מביאה לעצירה של תהליך ההקרחה. אצל אחרים התרופה אפילו יכולה לעורר את השיער ולגרום לצמיחה מחודשת שלו. אם אתם רוצים לנסות, פנו לרופא או רופאת המשפחה שלכם להמשך יעוץ לגבי התרופה.

 

הקרחה בגיל צעיר איננה בעיה רפואית בעלת השפעה על תפקוד הגוף. למרות זאת, יש לה השפעה לעיתים קרובות על הביטחון העצמי של מי שסובל ממנה ולכן סטודנטים רבים יחפשו לה טיפול מתאים. בהצלחה!