מנות בשר מהירות

אם כבר התחלתם את שלב הלימודים האקדמיים בחיים שלכם, אתם בטח יודעים עד כמה מדובר בתקופה עמוסה שכוללת גם את הלימודים עצמם, גם את הצורך המתמיד להתפרנס, וגם את המטלות השונות של הלימודים שיש לבצע לאחר שעות הלימוד. העומס הזה הוא גדול במיוחד ונראה שהרבה סטודנטים לא ממש מצליחים לאכול כמו שצריך, כאשר האופציה של לאכול בחוץ על בסיס קבוע היא לא הדבר הכי נוח בתקופה הכלכלית המאתגרת הזו. לכן, חשוב לדעת שיש לא מעט מנות שאפשר להכין בקלות בבית תוך זמן קצר, ועם כל הכבוד לקטניות, לירקות והסלטים ולאכול שמחממים במיקרו, אין ספק שמדי פעם כיף להתפנק במנות בשריות משובחות, מה גם שזה משהו בריא שכדאי בהחלט להקפיד עליו. תשמחו לדעת שאפשר למצוא גם מנות כאלו, ואנו רוצים לתת לכם כמה דוגמאות ורעיונות למנות שבהחלט תוכלו להכין ממש בקלות בבית.

קודם כל בשר איכותי

אז לפני שמתחילים ומדברים על מנות מנצחות, חשוב לחדד את הנקודה שעל מנת להכין מנה טובה, בריאה וטעימה באמת, חייבים לדאוג לבשר טוב, ולכן קודם קונים בשר טרי ואיכותי ורצוי לחפש בשביל זה קצביה מנוסה וותיקה ובעיקר כזו שמייבאת את הבשר שלה מהמגדלים הטובים ביותר בארץ ובעולם. מכאן, תוכלו להכין בקלות מנות פשוטות ומהירות ולהנות מטעמים טובים מצד אחד, ומצד שני להרוויח את כל היתרונות הבריאותיים של בשר איכותי.

ספגטי בולונז

מנת הדגל האיטלקית הזו היא בלי שום ספק אחת מהמנות הבשריות הקלות יותר להכנה, כאשר התוצאה היא בלי שום ספק מרשימה וטעימה גם יחד. כל מה שצריך בשבילה זה בשר בקר טחון טרי או קפוא, תבלינים, ירקות בסיסיים כמו בצל, גזר וקרישה, וכמובן רוטב עגבניות מקופסת שימורים או עגבניות טריות. ההכנה היא פשוטה לחלוטין וזו מנה שאפשר להנות ממנה תוך חצי שעה בלבד, כשכל אחד יכול ללמוד איך להכין אותה ללא הדרכה אפילו אם זו הפעם הראשונה.

מוקפץ עם עוף או בקר

מי מאיתנו שאוהב לאכול במסעדות אסייתיות מפעם לפעם, עשוי לחשוב שמנות המוקפץ הטעימות שמוגשות בהן הן מורכבות וקשות להכנה, אבל האמת היא שזה ממש לא ככה. כל מה שצריך זה ירקות טריים וחתוכים לרצועות כמו גמבה, גזר וכרוב, בשר לבחירתכם שמכינים במחבת נפרדת, ותבלינים אסייתיים כמו סויה, צ'ילי מתוק או חריף, גרידת ליים וג'ינג'ר, וכן נודלס שאתם אוהבים. מקפיצים הכל יחד על ווק ובתוך עשרים דקות לכל היותר אתם יכולים להנות מטעמים אסייתיים מפנקים בבית שלכם.

פאי רועים

אחת ממנות הדגל של המטבח האנגלי שלא ממש מוכרת כאן בארץ וחבל היא פאי רועים. בגדול מדובר על שכבת בשר טחון שמוקפץ קלות עם תבלינים וירק המונחת על תבנית פיירקס. על השכבה הזו מורחים בעדינות שכבה נוספת של מחית תפוח אדמה, ואת כל הטוב הזה מכניסים למשך כעשרים דקות לתנור. פשטידה טעימה, מפנקת ומלאה בכל טוב.

סניטה ושעועית ירוקה

מי אמר שאי אפשר להנות מנתחים מושלמים בצלייה בתוך הבית? את נתח הסינטה דל השומן תוכלו להכין על מחבת פסים והוא יהיה מוכן תוך כשבע דקות בלבד. שעועית ירוקה היא תוספת נפלאה ובריאה, ובהחלט אפשר ללכת גם על דברים אחרים כמו אורז, סלט ירוק או סלט עלים, תפוחי אדמה צלויים בתנור או פירה וכן הלאה.

לסיכום – קנו בשר איכותי ותוכלו גם אתם להכין מנות פשוטות וטעימות תוך זמן קצר ביותר!