החיים הסטודנטיאליים הם בהחלט מהנים ומדובר בתקופה חד פעמית וחווייתית בחייו של כל צעיר. יחד עם זאת, אין ספק שמדובר באחד התקופות המאתגרות ביותר מבחינה כלכלית, שכן כל סטודנט צריך גם להשקיע בלימודים וגם למצוא דרכים מקוריות לפרנסה, כאשר אין מספיק זמן לזה ובטח לא מספיק ידע וכישורים מקצועיים. מתוך כלל הוצאות הרבות של סטודנטים, עניין התחבורה הוא מאתגר במיוחד וסטודנטים רבים לא ממש מסתדרים עם האפשרויות הדלות של תחבורה ציבורית. האופציה כאן היא כמובן קנייה של רכב, אך כדי שהיא תהיה משתלמת באמת, צריך להבין בדיוק איך בוחרים רכב שמתאים לצרכים של סטודנטים ועומד במגבלות התקציב. על כן, קיבצנו עבורכם הסטודנטים כמה נקודות למחשבה בנושא של רכישת רכב, ורגע לפני גם נדבר על עוד אופציה לא רעה של השכרה.

השכרת רכב – האם זה משתלם?

לרוב כשחושבים על השכרת רכב מדמיינים נסיעה לחו"ל או העברת ציוד בארץ, אבל שווה לדעת שיש אופציות מגוונות ומשתלמות יותר במקרים מסוימים. סטודנטים למשל, שזקוקים לרכב לתקופה קצרה, נניח בזמן המבחנים, יכולים לבצע השכרת רכב בארץ בעלות משתלמת. נכון, זה עולה יותר ליום מאשר רכישה של רכב, אבל אם אתם צריכים נסיעות מרוכזות לתקופה קצרה זה פתרון מושלם ועדיף בוודאי מרכישה של רכב שלא תעשו בו שימוש. כמו כן, אפשר בהחלט גם לשקול את האופציה של שכירות לטווח ארוך, נניח אם יש לכם סמסטר אחד לחוץ בו אתם צריכים להגיע הרבה לאוניברסיטה. אופציה נוספת שהולכת ונעשית מאד פופולרית בשנים האחרונות היא השכרה משותפת של שותפים בדירה שחולקים ברכב לתקופה מסוימת וכך ניתן לחלוק בכל ההוצאות.

איך בוחרים רכב מתאים לסטודנטים

קנייה בתקציב נמוך מחייבת בדיקה מקיפה

בגלל שאתם סטודנטים תרצו ככל הנראה לרכוש רכב לא יקר מדי וזה בהחלט נכון, במיוחד אם אתם גרים בסמוך למוסד הלימודים ולא מתכננים נסיעות ארוכות מדי. ברגע שתתחילו לחפש רכבים זולים, תראו שיש לכם מבחר ענק, כאשר מרבית הרכבים יהיו ישנם מאד ובמצב רע ויהיה לכם קשה לברור ולהבין איזה רכב כדאי לקנות. בגלל שלא תמיד משתלם לקחת רכבים כאלה לבדיקה שעולה מן הסתם כסף, כדאי ללכת לכל ביקור אצל מוכר עם מישהו שבאמת מבין ברכבים וידע לשאול את השאלות הנכונות ולהסתכל על הדברים החשובים. חשוב מאוד להימנע מרכבים במצב רע גם אם המחיר מאוד מפתה, כי לא תרצו למצוא את עצמכם תקועים בדיוק כשאתם צריכים להגיע לעבודה או ללימודים.

אופציה נוספת ונוחה הרבה יותר היא רכישה מחברות רכב שעוסקות בממכר של רכבי יד שנייה. לעומת פנייה ישירה למוכרים, דרך החברות הללו תוכלו להיחשף להרבה מאד רכבים שמתאימים לדרישות ולתקציב שלכם ותוכלו גם לקבל מידע אמין עליהם, כאשר החברות המובילות מקפידות לשמור על כל רכב ולטפל בו בזמן.

אל תחששו מירידת ערך וחשבו הוצאות נוספות

כמעט כל מי שקונה רכב מנסה לקחת בחשבון את ירידת הערך הפוטנציאלית שלו וזה בהחלט נכון, אבל אם אתם מתכוונים לרכוש רכב ישן שמחירו נע בין 10,000 ל-20,000 שקלים, דעו שאין לעניין הזה משמעות כל כך גדולה שכן הירידה תהיה זניחה יחסית ובכלל לא בטוח שתרצו למכור את הרכב בסופו של עניין.

לבסוף, חשבו את ההוצאה החודשית הצפויה כשאתם מקפידים לכלול את סכום ההחזר על הלוואה שלקחתם לרכישת הרכב במידה ועשיתם כך, את תשלומי הביטוח, רישיון הרכב, הטסטים והאגרות השנתיות, את הוצאות הדלק הצפויות ואת הוצאות הטיפולים המשוערות. אם אתם רואים שאתם אכן עומדים בתשלומים הללו ושהרכב יכול לשרת אתכם, אפשר להתקדם עם הקנייה. סעו בזהירות!